Copy of HVEM ER MARTIN BRACHÉR?

Martin Brachér (1995) er en ung kunstner som tilbage i 2015 forud for en mission til Mali begyndte at male da han var ansat i forsvaret.Kunsten blev et sted han kunne slappe af og glemme alt om krig, forpligtelser overfor militæret og familien. Kort tid efter han begyndte at male blev den mission han havde trænet op til aflyst.

Martin vidste godt at der kun var en ting at gøre derfra. Nemlig at gå all in på kunsten. Han sagde op i forsvaret og kunne små 6 mdr senere leve af at sælge sine malerier både i ind og udland. Gennem hans tid i kunstbranchen provokerede han hele det etablerede galleri og kunstmiljø ved at blive rigtig populær, men uden deres hjælp.

Han blev symbolet på at man kan komme rigtig langt på egen hånd ved hjælp af hårdt arbejde og stor vilje. Martin har solgt kunst for millioner igennem årene, herunder tæller kunder som blandt andet hele Bieber familien og Mohammed Hadid.

 

I 2018 malede Martin et Amerikansk Jet-fly (t33 lockheed) og udstillede det til fordel for Dansk Flygtningehjælp hos Dansk Arkitekturcenter i hjertet af København. Værket hed ”Make Art Not War” og flyet blev solgt for et ukendt beløb til en privat samler i 2020. Martin blev flere gange i sin karrierer udråbt af kunstbranchen som værende dét man IKKE skulle gøre som kunstmaler. En autodidakt ung fyr som viste alle, at det etablerede kunstmiljø hørte til en anden tid, eller at man sagtens kunne klare sig foruden.

 

Undervejs i Martins 5 år i branchen har han været i tv flere gange, deltaget i kunst-debatter i samtlige aviser og generelt gjort stort opmærksom på sig selv på diverse platforme.